Hva er LilleStortinget? Kategorier Arkiv Siste inlegg Siste kommentarer Fagerlia VGS

Er regjeringens tid forbi? 

Under åpningen av andre del for voteringen står statsministeren, Lisa Norlén, åpent fremfor Venstres partileder, Elias Angelsen, med tilsnakk. Venstre har tidligere stått for regjeringen sine forslag, men har nå vendt de ryggen ved å legge frem et mistillitsforslag med de andre partiene. Hva Norlén sa til Angelsen er ukjent, men etter at President Christensen erklærte en pause på 10 min startet diskusjonen igjen.

 

Flere fra statsrådet har i skrivende stund samlet seg rundt Angelsen hvor de prøver å få han til fornuft, men hans samarbeids partier står han nært. Det er oppstått store spekulasjoner rundt denne saken, men vitner forteller oss: «Det er en het diskusjon mellom Håkon Solli-Sæther og partilederen hvor han ikke helt er klar over hva politikken til venstre egentlig er.» Venstre startet med å ønske mistillitforslag helt til FrP kom inn for å diskutere olje og energi. Da diskuterte alle opposisjonspartiene, inkludert KrF som gikk i mot det som var avtalt, Da kom FrP frem med at de var villig til å inngå forhandlinger med venstre om atomkraft verk. Dette heller mer mot Venstre politikken som gjorde at dersom de hadde gått inn for det kunne de fått frem mer av det Venstre kjempet for. Dette kunne ha hindret mistillitforslaget.«Vi gikk i mot mange av venstres ståsteder for å få gjennom bare to av våres kjernesaker.» Forteller et venstremedlem.

 

Hva som skjer videre er uklart, men vi i redaksjonen følger spente med. Kommer Venstre til å fullføre mistillitforslaget?

 

Journalist: Karoline Alvik

Foto: William Haugland

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fagerlias Budstikke

Fagerlias Budstikke

Ålesund

Vi gir deg sannheten. Oppdateres fortløpende. Ett skråblikk på LilleStortinget, og diverse andre vinkler.


Redaktør: Vetle Aarø

Bloggansvarlig: Hanna Sylte

Sjefsjournalist Sondre Stokke

Journalist Martha Årdal

Journalist Karoline Alvik

Sjefsfotograf Eirik Borlaug

Fotograf William Haugland

Assisterende Redaktør Ruben Arnsen

hits