Hva er LilleStortinget? Kategorier Arkiv Siste inlegg Siste kommentarer Fagerlia VGS

Finansministeren stilt til veggen 

Debatten blant partilederne var særpreget av regjeringens proposisjoner om flat skatt og bevæpning av politi og vektere.

"Det betyr ikke noe å jobbe hardt lenger" uttaler Finansminister og FrP representant Trym Gjørven forsvarer forslaget om flat skatt ved at det vil være mer rettferdig hvis alle betaler like mange prosent av sin inntekt. Statsminister og Høyre representant Lisa Norlén legger til at de som tjener mer fortsatt kommer til å betale mer skatt.

APs partileder Lene Larsgård argumenterer med at skattesystemet skal utjevne forskjeller, og at en flat skatt vil både gå utover de som tjener minst og Norge som en velferdsstat. Venstres partileder Elias Angelsen ser fordeler med både progressiv og flat skatt, og foreslår en progressiv skatt som er mer flatet ut.

Både Matilde Vadseth Furholm (SV) og Lene Larsgård (AP) stiller seg kritisk til bevæpning av politi og vektere, og hevder at det bil føre til økt usikkerhet, tap av liv og større bevæpning blant de kriminelle. Venstre og KRF er villig til å inngå kompromisser. Elias Angelsen (V) sier at det er viktig at det er trykt, men at våpen ikke burde være i det daglige samfunnet. Det burde heller bare utnyttes i spesielle situasjoner. KRFs partileder Henriette Hauge foreslår at bevæpningen burde skje hvis PST (politiets sikkerhetstjeneste) mener at det er nødvendig av sikkerhetsårsaker.

 

Journalist: Hanna Sylte

Fotograf: William Haugland

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fagerlias Budstikke

Fagerlias Budstikke

Ålesund

Vi gir deg sannheten. Oppdateres fortløpende. Ett skråblikk på LilleStortinget, og diverse andre vinkler.


Redaktør: Vetle Aarø

Bloggansvarlig: Hanna Sylte

Sjefsjournalist Sondre Stokke

Journalist Martha Årdal

Journalist Karoline Alvik

Sjefsfotograf Eirik Borlaug

Fotograf William Haugland

Assisterende Redaktør Ruben Arnsen

hits