Hva er LilleStortinget? Kategorier Arkiv Siste inlegg Siste kommentarer Fagerlia VGS

Hva med minoritetene?!

 

Arbeiderpartiet er ikke fornøyd med forslaget om privatisering av NRK. Representant Hanne Kleinhans hetser Kulturdepartementet. Hun forklarer hvordan NRK er lovpålagt å produsere underholdning og nyheter for ALLE i Norge, også minoriteter. Private media publiserer det de selv ønsker og finansieres av seertall. Medieproduksjon egnet til minoriteter har naturligvis færre seertall og private media vil derfor forsømme slikt innhold.

 

Kleinhans er bekymret for at et privat NRK forandrer den demokratistyrkende profilen de har i dag. «Hvordan kan dere forsvare dette forslaget, og samtidig bevare demokratiet og minoriteters stemme?»

 

Kulturminister Katrine Haga er fast bestemt på departementets forslag. «En del av proposisjonen er å innføre et universelt reglement som krever en andel av innholdet i alle norske media må tilpasses minoriteter.» Hun mener dette vil være en god erstatning til jobben NRK gjør i dag. Videre argumenterer hun fordelene av å slippe NRK ut i det frie markedet. «NRK vil måtte svare til konkurranse og etterspørsel.» Haga sier dette vil øke kvaliteten til NRKs innhold.

«Vi kan også ikke glemme at å tvinge alle i Norge til å betale for en kanal de ikke nødvendigvis ønsker å se på er urettferdig.»

 

Regjeringen har åpenbart mange grunner til proposisjonen sin, men motstanden blir uten tvil sterk i Stortinget.

 

Journalist: Sondre Stokke

Foto: Sondre Stokke og Eirik Borlaug

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fagerlias Budstikke

Fagerlias Budstikke

Ålesund

Vi gir deg sannheten. Oppdateres fortløpende. Ett skråblikk på LilleStortinget, og diverse andre vinkler.


Redaktør: Vetle Aarø

Bloggansvarlig: Hanna Sylte

Sjefsjournalist Sondre Stokke

Journalist Martha Årdal

Journalist Karoline Alvik

Sjefsfotograf Eirik Borlaug

Fotograf William Haugland

Assisterende Redaktør Ruben Arnsen

hits