Hva er LilleStortinget? Kategorier Arkiv Siste inlegg Siste kommentarer Fagerlia VGS

"Det er forskjell på folk!"

Arbeiderpartiets partileder, Lene Larsgård, stiller kritiske spørsmål til regjeringens økonomiske og utdanningspolitikk. Hun mener at forslaget om flat skatt er til altfor stor fordel for den økonomiske overklassen, og dermed straffe den fattigere, hardtarbeidende middelklassen. Progressiv skatt er svært vanlig i mange land, og AP ønsker ikke at Norge skal sette dårlig eksempel med en flat, urettferdig skatt. Hun spør derfor til regjeringens ministere: «Prøver regjeringen å skape et klasseskille?»

    

Finansminister Trym Gjørven                                 Partileder Lene Larsgård

 

Finansminister Trym Gjørven forsvarer forslaget. Han mener den progressive skatten vi har i dag går hardt utover de som har investert mye tid og penger på utdanningen sin. «Det er forskjell på folk!» mener Gjørven. Videre sier han at den progressive skatten ikke vil gi incentiv til ungdom å jage sine mål. «Hvorfor vil folk ta høyere utdanning hvis den progressive skatten gjør at de får utbetalt samme lønn som en kassadame i Coop?» Finansministeren mener at progressiv skatt er fundamentalt urettferdig og må endres på.

APs partileder setter også kritisk spørsmålstegn ved proposisjonen om flere privatskoler. Her mener også Larsgård at muligheten til å kjøpe seg bedre utdannelse på videregående nivå, vil være med på å skape et klasseskille. Hun vil ikke at den økte bistanden til privatskoler skal gå på bekostning av dagens offentlige, gratis skoler.

Kunnskapsminister Oscar Fugelsnes

Kunnskapsminister Oscar Fugelsnes svarer til arbeiderpartiet. Han forklarer at den økte bistanden vil gjøre det billigere å gå privatskole. De personlige kostnadene til å gå på privatskolene vil bli såpass små at de aller fleste vil kunne gå der. De private skolene har gjennom det frie markedet større grunn til å gi god undervisning på grunn av konkurranse med andre skoler. Regjeringen mener flere private skoler, med billig inngangsbillett, vil være bra for norsk utdanning.

 

 

Journalist og fotograf: Sondre Stokke

 

2 kommentarer

Engasjert medelev

05.04.2016 kl.20:38

årre heite steike for ei kveite så spenande, blir morosamt, interresant og ikkje minst underhaldande å følgje me dei nest dagane, ljukke til :-D

Reidar

06.04.2016 kl.09:38

Håper denne politikken fører til større ulikheter. Kanskje vi etterhvert også kan innføre et skattesystem der de fattigste blir skattet hardere(Veldig mye hardere) enn de rikeste. Altså den fattigste 90% i dette landet har jo alt for mye makt! Vi må tilbake til et system der inntekten må legges til grunn for stemmeretten. Jeg ser for meg at hver million du har i inntekt gir en stemme(Dette gir en majoritet av den norske befolkningen ingen stemmer, men det er jo det som er poenget). Gleder meg til det nye klasseskillet den regjeringen skal opprette! :-)

Skriv en ny kommentar

Fagerlias Budstikke

Fagerlias Budstikke

Ålesund

Vi gir deg sannheten. Oppdateres fortløpende. Ett skråblikk på LilleStortinget, og diverse andre vinkler.


Redaktør: Vetle Aarø

Bloggansvarlig: Hanna Sylte

Sjefsjournalist Sondre Stokke

Journalist Martha Årdal

Journalist Karoline Alvik

Sjefsfotograf Eirik Borlaug

Fotograf William Haugland

Assisterende Redaktør Ruben Arnsen

hits